Lista de produse

Cere ofertă

Articol în "DESPRE INSTALATIILE PARATRASNET"

Ce este un fulger si de ce avem nevoie de paratrasnet?

Ce este un fulger?

Ce este un fulger?

Motivul principal pentru fabricarea și instalarea paratrasnetelor pe o  clădire este evitarea impactului asupra oamenilor, animalelor și reducerea pagubelor structurale ale clădirilor prin redirecționarea fulgerului către pământ în siguranță.
În cazul unui  trăsnet în timpul unei furtuni, multe dispozitive sunt vulnerabile la șocuri electrice și electromecanice, în special în telecomunicații, procese de automatizare și servicii. În mare parte, toate dispozitivele includ tehnologii electronice sensibile la tulburări electromagnetice și variații neașteptate ale curentului

Nimic nu poate opri formarea fulgerului în timpul unei furtuni, dar, prin instalarea unui paratrasnet  Aiditec Systems, este asigurată o protecție optimă la nivelul personalului uman, animale și instalații electrice.
În ce constă o instalație de trăsnet?

O instalație de trăsnet constă în așezarea unui catarg metalic cu un colector în partea de sus a clădirilor pentru a evita incendiile și, mai important, moartea oamenilor sau a animalelor cauzată de încărcările electrice. Acest capăt este conectat la pământ printr-un cablu conductor. Dacă instalația este efectuată corect, toată energia unui fulger va fi condusă către pământ în siguranță.

Paratrasnetele PDA de la Aiditec Systems sunt soluția perfectă împotriva impactului fulgerului.
Ce este un fulger paratarsnet PDA ?

O  furtună este asociată cu o creștere a potențialului electric atmosferic, capabil să depășească 10kV / m rapid. Energia este stocată în condensatorul electric atmosferic format din carcasa metalică exterioară și axa conectată la pământ.

Cu această creștere a energiei potențiale, două lucruri se întâmplă simultan: pe de o parte este produs un trasator în jos din nori si care este îndreptat către pământ. Pe de altă parte, un trasator artificial este creat de trăsnet. Acest traseu ascendent îl va intercepta pe cel descendent prin canalizarea descărcării electrice prin fulger și redirecționarea acesteia către pământ. De exemplu, momentul în care trasatorul  ascendent este captat de paratrasnetul  PDA inaintea oricarui alt element  element pasiv - cum ar fi un punct Franklin, determină raza de protecție. Este cunoscută sub denumirea de emisii precoce sau timpurii. Acesta este motivul pentru care există diferite modele de paratrasnet PDA cu timpi de avans diferiți în amorsare în funcție de raza care trebuie acoperite în fiecare caz.

Pe scurt, un conductor fulger PDA  este un dispozitiv tehnologic care atrage orice trasnet din  raza de protectie.

Pentru a vă îmbunătăți experienţa de navigare, acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare vă exprimați acordul pentru folosirea lor. Află mai multe Ok