Lista de produse

Cere ofertă

Articol în "DESPRE INSTALATIILE PARATRASNET"

Ghid de instalare a paratrăsnetului PDA AIDITEC

Raza de protecţie asigurată de un paratrăsnet PDA depinde de înălţimea sa (h) faţă de suprafaţa de protejat, de avansul lui de amorsare şi de nivelul de protecţie ales.

 

REGULI ESENTIALE

Paratrăsnetele PDA trebuie să fie amplasate pe cele mai înalte puncte ale structurii, luând în considerare localizarea, împământarea, faptul că traseul de coborâre trebuie să fie amplasat pe drumul cel mai scurt şi mai drept posibil (evitând în același timp apropierea de linii electrice, de date şi telefon, etc) şi de a evita intersecţia cu acestea.

Vârful unui paratrăsnet PDA trebuie să fie situat la cel puțin 2 m deasupra oricărui element care se află în zona protejată, inclusiv antene, turnuri de răcire, acoperișuri, rezervoare, etc.


NUMĂRUL DE CONDUCTOARE

Sunt necesare cel puțin două conductore de coborâre pentru fiecare paratrăsnet PDA.

Sunt necesare minim două conductoare de coborâre, pentru orice tip de instalaţie paratrăsnet conform cu EN 62305,  CENELEC şi I7.

Sunt necesare patru conductoare de coborâre, pentru orice tip de instalaţie paratrăsnet conform cu EN 62305,   CENELEC şi I7 dacă:

  • proiecția orizontală a constructie depășește proiecția verticală.
  • înălțimea structurii este mai mare de 28 de metri.

Legăturile echipotenţiale vor fi efectuate între conductorii de la nivelul solului și la fiecare 20 de metri.  

Conductoarele trebuie montate în cele 4 colțuri ale clădirii sau  cât mai aproape de acestea ori de câte ori este posibil.

 

PUNCT DE INSTALARE PARATRĂSNET PDA

Paratrăsnetele  ESE sau de tip PDA trebuie să fie amplasate pe cele mai înalte puncte ale structurii, luând în considerare localizarea, împământare și faptul că traseul pentru conductoarele de coborare trebuie sa fie pe traseul cel mai scurt, mai drept şi fără ocoliri. Este foarte important ca acest traseu să nu intersecteze linii electrice, linii de date sau telefonice sau să se afle în imediata apropiere a acestora.
 
Vârful  paratrăsnetului PDA  trebuie să fie situat la cel puțin 2 m deasupra oricărui element care se află în zona protejată, inclusiv antene, turnuri de răcire, acoperișuri, rezervoare, etc.

 

TRASEUL DE COBORÂRE PENTRU  INSTALAŢIILE PARATRĂSNET

Traseul va descrie drumul cel mai scurt, drept și direct către pământ, evitând abateri de peste 40 cm, cu pantă egală sau mai mare de 45°. Raza conductorului îndoit nu trebuie să fie mai mică de 20 cm, iar dacă direcția conductorului se schimbă, acesta nu trebuie să formeze un unghi mai mic de 90 de grade. Ruta va fi aleasă astfel încât să se evite apropierea de conducte electrice, cabluri telefonice, de date, etc și trecerea peste ele. În orice caz, atunci când nu se poate evita o intersectare, conductorul trebuie să fie plasat în interiorul unui scut metalic, care se prelungește cu 1 m de fiecare parte a trecerii, iar scutul trebuie să se legela traseul de coborare.

Pentru a vă îmbunătăți experienţa de navigare, acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare vă exprimați acordul pentru folosirea lor. Află mai multe Ok